Annika í Dímun_DA

annika_i_dimunDenne nyskrevne og spændende børne- og ungdomsbog er baseret på det kendte færøeske sagn om Annika í Dímun. Annika blev dømt til døden ved drukning i Tórshavn i 1500 tallet for at have dræbt sin ægtemand, bonden på øen Dímun. 

Historien begynder, da Annika flygter fra sin far, der har tabt hende i kortspil til bonden på Dímun. Mod sin vilje bliver Annika gift med bonden og flytter ud på øen Dímun sammen med gamle Guðrun, som har holdt hus hos Annikas far, der er sysselmand på Sandø. Annika bliver husmor på bondegården, men bondens søn, Tróndur, er alt andet en tilfreds med denne ordning og prøver hele tiden at spænde ben for Annika på både den ene og anden måde. Samtidig mødes Annika i det skjulte med sin store kærlighed, karlen Sjúrður, som arbejder hos hendes far på Sandø, men med jævne mellemrum besøger hende på Dímun. 

Forfatter: Ingun Christensen.

Børne- og ungdomsbog (grøn krabbebog 6. sværhedsgrad) * Aldur: 12+ * 88 sider * Illustration: Edward Fuglø * Udgaveår: September 2017 * Forlag: Bókadeild Føroya Lærarafelags. 

Omtale 

  1. November 2017:
  2. Oktober 2017 – Omtale/Oplæg: 
    • Det er altid sjovt, når det, man skriver bliver læst og ikke mindst som i dette tilfælde anvendt i en skoleopgave. Lilja S. Andreassen gå i 8. klasse i skolen på Argjahamar. I forbindelse med en skrivlig opgave i færøsk valgte hun at skrive om min nye bog “Annika í Dímum“. Udover den skrivlige opgave skulle eleverne også lave et kort oplæg på video. Optagelse med oplæg og anmeldele kan høres nedenfor på færøsk: