Skuggamyndir_DA

Skyggebilleder

SkuggamyndirNovellesamling for unge/voksne

Disse ni noveller er baseret på vores hverdag og samtid. De er flettet sammen på forskellig vis og viser, at vi alle på en eller anden måde påvirker hinanden. Det, vi ser og hører, skjuler tit noget, som vi ikke ved eller kun kender delvis til.  

Vi møder den unge dreng, der prøver at leve op til omgivelsernes krav; kvinden i den røde regnfrakke, som er på vej til arbejde med øm håndled; manden med overskægget, der langsomt er ved at bryde ud af sit hylster; den mørkhårede pige, der føler sig fanget og har svært ved at finde sit ståsted i livet; den brunøjede mand, som synes sidemandens blikke er ubehagelige; den gamle lærerinde, der vurderer alle bussens passagerer med et skarpt blik; den gamle mand, der trofast besøger konen på plejehjemmet; den unge mor, som slider og slæber for at få hverdagen til at hænge sammen, og den unge musiker, der får de unge pigehjerter til at banke. 

Forfatter: Ingun Christensen.

Novellesamling * Unge/voksne *  78 sider * Illustreret omslagsbillede: Høgni Egholm Magnussen * Udgaveår: oktober 2015 * Forlag: Bókadeild Føroya Lærarafelags. 

Sprog: Færøsk – Svensk

Færøsk: Skuggamyndir – Svensk: Skuggbilder

Skuggbilder_SE

Skuggbilder

Svensk forlag september 2018: Fri Press * Oversætter: Joakim Lilljegren * MIllustreret omslagsbillede: Sara Lundstedt.

Anmeldelse

 1. November 2017: 
  • Sólfinn Hansen: “Skuggamyndir“. Varðin bd. 84, nr. 2, 2017.
 2. Januar 2016: 
  • Anmeldelse af novellesamlingen “Skuggamyndir” i Skúlablaðnum 1/2016 (fagblad for færøske lærere) – Anmelder: Vár í Òlavsstovu. Anmeldelsen er på færøsk og kan downloades her: 2016-01_Skuggamyndir_Ummaeli_Vár í Ólavsstovu
 3. Desember 2015 – Anmeldelse/Omtale:
  • Den 2. december blev novellesamlingen “Skuggamyndir” omtalt og anmeldt i udsendelsen Mentanarkaféin (Kulturcaféen) i Kringvarpi Føroya (den nationale færøske Radio og TV-station). I denne forbindelse blev jeg interviewet af Suni Merkistein, og novellesamlingen blev anmeldt af Vár í Òlavsstovu. Interviewet og anmeldelsen er på færøsk og kan høres her (på færøsk): 

Oplæsning

 1. Januar 2016: 
  • Tre historier fra novellesamlingen “Skuggamyndir” blev læst op i Kringvarpi Føroya (den nationale færøske Radio og TV-station) den 17. januar 2016: 1) “Maðurin við yvirskegginum” (Manden med overskægget), 2) “Kvinnan við barnavogninum” (kvinden med barnevognen) og 3) “Gráhærdi maðurin”  (Den gråhårede mand). Oplæser: Ingun Christensen. Novellen “Gráhærdi maðurin” kan høres her (på færøsk):

 

 
 

Svara

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Broyt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Broyt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Broyt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Broyt )

Connecting to %s