2016

Omtale / Begivenheder

 1. Mars 2017:
  • Artikel i Skúlablaðnum (det færøske skoleblad) hvor bibliotekar Lis G. í Jákupsstovu bliver interviewet i forbindelse med de mest udlånte klassesæt de seneste par år fra NÀM (institution under Kulturministeriet, der servicerer og yder undervisningsmateriale til det færøske skolevæsen). I henhold til artiklen har børnebøgerne Rani I og II ligget på TOP 10-listen over de mest udlånte bøgerne i 2015 og 2016. Rani I – Ein nýggj byrjan har ligget nr. 1 á listen både i 2015 og 2016, medens Rani II – Vár og vónir har ligget som nr. 3 i 2016.
  • Artiklen som kan læses på færøsk her: Rani I og II_Flokssett_NÁM.
 2. November 2016:
  • Den 24. november 2016 deltog jeg i begivenheden Sjeystjørnur í Bartskerstovu (Syvstjerner i Bartskerstovu), der foregik i et nyrenoveret gammelt hus i Torshavn kendt som huset hos Katrinu Christiansen. Den kendte færøske forfatter, William Heinesen, blev født i huset, og begivenhedens navn henviste til to af hans romaner “Tårnet ved verdens ende”, som han skrev oppe på husets øverste kvist, og “Moder syvstjerne. Begge romaner handler hovedsageligt om kærlighed, og netop kærligheden var en af fællesnævnerne for de seks noveller, der blev læst op ved denne begivenhed. 
  • Formålet ved begivenheden var at kaste lys over noveller og den gamle fortællertradition, hvor folk før i tiden samledes i stuen de mørke aftener for at lytte til historier. Begivenheden tog plads på husets tre etager med en oplæser på hver etage, som læste to noveller op. Tilhørerne blev delt op i tre grupper, således at oplæsningen foregik på alle tre etager samtidig. Tilhørerne havde således mulighed for at gå fra den ene etage til den anden og lytte til alle historierne. 
  • Forfattere og novellesamlinger: Sólrun Michelsen: “Rottan”, Ingun Christensen“Skuggamyndir”, Sámal Soll: “Glasbúrið“, Arnbjørn Dalsgarð: “So hon starir inn í veggin“, Oddvør Johansen: “Svanirnir syngja” og Katrin Ottarsdóttir: “Aftanáðrenn“
  • Oplæsere: Gunnvá Zachariassen, Hans Tórgarð og Mariann Hansen
  • Arrangør: FarLit, Hotel Hafnia og Norðurlandahúsið (Nordens Hus). 
 3. Juli 2016: 
  • Den 9. juli 2016 deltog jeg i begivenheden Við Brúnna við Streymin (primært en koncertbegivenhed med en række solister og grupper), hvor jeg  i forbindelse med underholdningen for børn læste op af bogen “Eiturkoppaprinsessan”